2010. július 3., szombat

Xbox Kinect

A nyitó bejegyzésben leírt, társaim haldoklására irányuló megjegyzésemet poénnak szántam, ezért remélem nem történt semmi baj velük, mert úgy tűnik ismét én írok bejegyzést.

Szóval a lényeg az, hogy a Microsoft bejelentette az Xbox Kincect-et. Ez egy nem túl nagy méretű kiegészítő, amit bárki akinek elegendő pénze van megvásárolhatja és összekapcsolhatja saját Xbox konzolával. Megjegyzésként talán annyit, hogy a Microsoft szerint minden Xbox 360 konzollal kompatibilis.

A reklám szöveg így szól:
"A Kinect újszerű, forradalmi módon kelti életre a játékokat és más szórakoztató eszközöket – az egész test részt vesz a játékban. A Kinect nem használ vezérlőt, csak te vagy: a kezeid, a lábaid. Az egész olyan könnyu és természetes, hogy el is feledkezhetsz a technológiáról – a mindannyiunkban rejlo természetes varázslat lesz a lényeg. Ugorj bele a játékba, ennyi az egész!"


A jövőben tehát a játszadozás nem csupán a kanapén való tespedést jelenti. Itt bizony egész testünket mozgatnunk kell, mert mint az már tudjátok: "Mi vagyunk a vezérlők." Ettől függetlenül természetesen még mindig messze van a rendszeres testmozgástól, dehát ez is valami. A jövőben saját kézmozdulatainkkal irányíthatjuk fénykardunkat, kormány nélkül vezethetünk Formula 1-es autókat. A lehetséges felhasználási módoknak csak a képzelet szabhat határt.

2010. őszétől már itthon is kapható lesz, és egy valami biztos: Nekem nincs pénzem ilyen szarságokra, úgyhogy akinek van az vegye meg és próbálja ki, ha akarja.

Adrián

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése