2010. július 5., hétfő

Perlik az Apple-t


Sorra indulnak a perek Amerikában az Apple ellen az iPhone 4 nagy botrányokat kiváltó konstrukciós hibája miatt.

A probléma az, hogy a telefon fémkerete egyben antennaként is működik: az egyik része a bluetooth-, gps- és wifijel vételét erősíti, a másik a 3G és a gsm kapcsolatért felel. Ha marokra fogjuk a telefont, elképzelhető, hogy egyszerre mindkét kerethez hozzáér a kezünk, rövidre zárva az antennákat, ami a jelerősség drasztikus visszaeséséhez vezet, extrém esetben akár a kapcsolat megszakadásához is.

Az Apple megoldása a problémára egyelőre annyi, hogy vásároljunk tokot a telefonhoz, vagy ne markolásszuk összevissza.

Először Texasban, aztán Kaliforniában és New Jerseyben gondolták úgy fogyasztói jogvédők, ügyvédek, és egyszerű vásárlók, hogy érdemes a bíróságon megtámadni a céget emiatt. A vádak között szerepel az amerikai szövetségi kommunikációs törvény áthágása, a garancia megsértése, tisztességtelen üzleti magatartás és a vásárlók megtévesztése.

Egyelőre homályos, hogy a probléma orvosolható-e szoftveresen, egy operációsrendszer-frissítéssel, vagy csak a telefon átépítésével - utóbbi azt is jelentheti, hogy az Apple-nek a bíróság kedvezőtlen döntése esetén ki kell cserélni az összes telefont, aminek a gazdája a hibára panaszkodik.

forrás: index.hu
Az eredeti cikkhez kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése