2010. július 7., szerda

Shogun 2: Total War

Krisztus urunk 2010. évének június havának 3. napján a Sega bejelentette a hatodik Total War fiókát. Az új csemete a 10 éve piacradobott méltán híressé vált nagytesó Shogun: Total War öcsikéje. Miután végighódíthattuk az ókori világot a Rome: Total War keretein belül, majd egy újracsomagolt Medieval-lel csatározhattunk a középkori Európában, meghódíthattuk a világot az Empire: Total War-ral, és Napóleon korszakát is megjárhattuk a nemrégiben piacravágott újdonsággal, visszatérésre kárhoztatnak minket a feudális Japán polgárháborús időszakába. Akár gondolhatnánk ezt valóban kárhozásnak és szenvedésnek, ám a játékról kiadott előzetes gameplay képek erősen rácáfolnak erre. Gyönyörű világ, hangulatos világ, változatos világ. Hiszen mégiscsak három a magyar igazság.
Az új Shogun-ban már tengeren is harcolhatunk, és a gyártók ígéretei szerint jóval több területet kell majd meghódítanunk ahhoz, hogy egyesíthessük a széttagolt országot, és sógunokká váljunk. No persze nem arról van szó, hogy 10 év alatt megnőtt volna a Japán szigetek területe. Inkább - feltételezem - az lehet a háttérben, hogy apróbb területi egységekre bontották a mélyen tisztelt alkotók a régi játékban használt térképet.
Én őszintén szólva már nagyon várom az új bútordarabot, hiszen számomra a feudális Japán világa, az egyik leghangulatosabb. Végre kicsit újratöltve, egy megcsinosított, profibbá változtatott játék keretein belül ismét átélhetek valamit az akkori Japán hangulatából.
Ami még talán lényeges lehet, hogy a játék intelligenciája fejlődni fog, illetve hatalmas súlya lesz ezentúl az időjárásnak és a terepnek. A játék elején kilenc klán közül választhatunk majd. Ezek után már "csak" annyi lesz a teendőnk, hogy újraegyesítjük Japánt a saját zászlónk alatt. Mi sem lehet egyszerűbb ennél.
Ha minden igaz a játék 2011 elején érkezik a piacra. Egy biztos: várjuk, mint' állat! De addig is nesztek itt a trailer.


A játékról kiadott előzetes gameplay képek megtekintéséhez ajánlom figyelemetekbe a Total War hivatalos oladalát.

És amit majdnem elfelejtettem: Csók a családnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése