2010. július 26., hétfő

Egy kis technikai infó

Blogunk szekere remekül robog, de van még pár kiigazítani való, de hát puding próbája az evés...
Először is amikor bejegyzést írunk nyomassunk alulra a bejegyzéscímkékhez egy két tárgyszót, így könnyebben visszakereshetőek lesznek a cikkek (ez rám is vonatkozik...)
Másodszor, úgy néz ki kedden nekiülünk a pólóbolt dizájnjának Andrással ,ugyanis jelenleg belinkelni se merem olyan spártai...de ez azt is jelenti hogy neki kell kezdeni komolyabb mennyiségben kitermelni a mintákat...
Kb. ennyi.

Hujj-hujj hajrá magyarok!
Üdv: Szittya san


Íjásztábor-egy kellemes hét vége!

Eltelt hát a hét, és vége az íjásztábornak Gellértegyházán. Ne keresd térképen, mert egy megsemmisült Árpád-kori falu, ma a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány tulajdonában lévő hajdanvolt települést hívjuk így (könnyen érthető mi?). Kicsit hiányzik az egész hetes íjászkodás, íjászat oktatás, őrültködés íjász módra, de majd jövőre...De megtanultam karikással durrogtatni, láttam hogyan épül egy kemence, és tapasztaltam egy kicsit a gyermekfelügyeletből is...
A képen pedig a hagyományosan ősi magyar mesterség művelőit, a vesszőtermesztőket látjuk akik éppen betakarítják az íjászok számára oly fontos nyílvessző termést.(...el ne hidd hülyegyerek...)

2010. július 21., szerda

Halihó!

Bár teendőim elég bokrosak, hiszen reggel nyolctól este nyolcig(ha nem tovább) kinn vagyok a mezőn íjásztábort tartani, lőni, lőni és lőni... azért nem feledkeztem meg a blogról sem.
De jelenleg ennyire futja:

2010. július 19., hétfő

Hitler a Vuvuzela miatt lett öngyilkos


Ez nem vicc. Nem rég tudtam meg, hogy a történelem talán legvisszataszítóbb alakja a vuvuzela miatt lett öngyilkos. Már-már kezdjük megszokni ezt a műanyag hangszert, amelyet a dél-afrikai polgárok oly nagy örömmel szólaltatnak meg a labdarúgó meccseken. Sokak szórakozását keserítette meg ez az egyszerű tárgy. Engem is borzalmasan zavart. Kiderült nem én vagyok az egyedüli. Adolf Hitler a Führer is nagyon ráfázott a vuvuzelákkal. Vezérkarával alaposan felkészült a világbajnokságra. Többek között öt darab Sony LED televíziót vásároltak, hogy minnél nyugodtabb körülmények között tekinthessék meg a Natinalelf világbajnoki mérkőzéseit.
Azonban a vuvuzelák kihatottak a náci vezér hangulatára, és annyira zavarták, hogy végül öngyilkos lett. Történészek szerint a vuvuzelák nagy hatással voltak a háború végkimenetelére, így arra, hogy Németország végül elbukott. Ettől függetlenül a világbajnokságnak vége van, és nekem -nem tudom milyen perverzió következtében- hiányzik az a "kis" zümmögő hang.

2010. július 17., szombat

Nehogy beágyazz!


A reggeli beágyazás elhanyagolása a kutatók szerint tulajdonképpen segíthet megőrizni az egészségünket.

A legújabb kutatások szerint igaz, hogy a bevetetlen ágy látványa nem valami szép, az asztmát és allergiát okozó poratkák számára azonban legalább ennyire visszataszító. A Kingston Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy a rovarok nem maradnak életben a bevetetlen ágyban kialakuló meleg, száraz körülmények között.

Egy átlagos ágyban akár 1,5 millió poratka is tanyázhat. Az alig egy milliméter hosszúságú rovarok az elhalt emberi bőrt fogyasztják, és olyan allergén anyagokat termelnek, amelyeket alvás közben belélegzünk. Az elfoglalt ágyban létrejövő meleg, nyirkos környezet ideális élettér az élőlények számára, de túlélésük nehezebbé válik, amikor megfogyatkozik a nedvesség.

A kutatók számítógépes modellezéssel vizsgálták, hogyan csökkentik az otthonunkban bekövetkező változások az ágyban lévő poratkák számát. Dr. Stephen Pretlove elmagyarázta, hogy az atkák a testük külső felületén elhelyezkedő apró mirigyeken keresztül veszik fel a vizet a légkörből. Ha tehát egyszerűen nem ágyazunk be reggel, az ágyneműből és a matracból napközben elpárolog a nedvesség, így az atkák kiszáradnak és elpusztulnak.

A kutatók 36 brit háztartásban vizsgálták a lakók napi rutinjának hatását az általuk betelepített atkapopulációkra. A fűtést, a szellőzést, a szigetelést és más építészeti részleteket is módosítanak annak érdekében, hogy elemezhessék az atkák életben maradását. Dr. Pretlove szerint a kutatás azzal az előnnyel járhat, hogy segítségével vissza lehet szorítani az atkák okozta betegségekre fordított 700 millió fontnyi egészségügyi kiadást.

forrás: www.hazipatika.com
Az eredeti cikk megtekintéséhez kattints ide!

Jövő héten ismét Szeged!


Sziasztok! Bocsánatot kell kérnem, mert tegnap meg asszem tegnap előtt sem tudtam érdemben a bloghoz hozzátenni. Az a nagy igazság, hogy annak is örültem, hogy egyáltalán el tudtam olvasni András legutóbbi "tyúk vagy tojás"-os bejegyzését, ugyanis a napokban némi nemű probléma adódott az internet kapcsolatommal. Annyi történt, hogy az utcánk elején lévő kábeltv szolgáltató által ellenőrzött fémdobozra rázuhant a villanyoszlop tetején 20 éve helyetfoglaló gólyafészek. Mondanom sem kell, hogy ez a doboz volt felelős az utca 5 házának internet, telefon és kábeltv ellátásáért. De mint azt a mellékelt ábra is mutatja ismét minden a régi kerékvágásban, így újra tudok bejegyzést írni, nomeg meccset nézni a tévében.
De ami a lényegi része ennek az egésznek az az, hogy jövő héten a hétköznapok valamelyikén pár napra visszautazok Szegedre. Amennyiben nektek is megfelel, találkozhatnánk a Fülig Jimmy-ben. Persze csakis akkor, ha kedvetek van hozzá, illetve Szegeden tartózkodtok. Úgyhogy addig is majd még vagy ide írok, vagy valamelyőtöket felhívom, hogy mikor leszek ott.

Csók a családnak! És ma még jelentkezem itt valami érdekességgel!

2010. július 15., csütörtök

végre megválaszolták a világ egyik legnagyobb kérédsét!

Brit tudósok végre valahára foglalkoztak egy valóban érdekes, és a világ számára is hasznos kérdéssel. Sokakat, és nagyon sokáig foglalkoztatott a kérdés, de a bizonytalanságnak vége. tudományos bizonyítékot találtak arra vonatkozólag, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb. Ezt az egyik vezető kutató így kommentálta:



" ...már régóta gyanították, hogy a tjás volt előbb, de most tudományos bizonyítékunk van arra nézve, hogy a túk létezett előbb."





Igen, kiderült végre, a tyúk az első. A Wírwick Egyetem tudósai mindezt egy proteinre alapozzák. De a lényeg, hogy a kérdés nem kérdés többé. És ezt is a brit tudósoknak köszönhetjük. Hosszú életet és további sikereket kívánok nekik.





Az eredeti cikk:


http://kotaku.com/5587288/science-answers-one-of-lifes-greatest-questions




Ren

Viszlát Dél-Afrika!


Ismét végetért egy labdarúgó világbajnokság. Sajnos. Ez a vébé nem úgy indult, mint ahogy azt sokan várták. Az első csoportkörben a meccsek nagy része nyögvenyelős, szenvedős, unalmas volt. Ettől függetlenül volt egy-két kimagasló teljesítmény. Példának okául Németország négygólos sikere Ausztrália ellen. Nemis igazán a gólok száma volt figyelemre méltó, mintinkább a fiatal német válogatott gyönyörű játéka. A németek fiatal csapattal érkeztek Afrikába, ennek ellenére káprázatos meccseket játszottak, és talán a szerb meccset kivéve mindig jó teljesítményt nyújtottak.
A Holland csapat ugyan nem a megszokott szép játékkal, de biztosan hozta a meccseit. A spanyol szekér az elején megragadt a sárban, de valószínűleg Svájc jókor pofozta fel őket, hiszen végülis megnyerték a tornát. Anglia csúcsformában érkezett, hiszen a selejtezősorozat alatt minden meccsüket magabiztosan megnyerték. Ennek ellenére elképesztően nagy csalódás volt látni a szenvedést, amit elővezettek a publikum számára.
A várakozásoknak megfelelően a dél-amerikaiak hozták magukat. Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay és Chile is bejutott a legjobb 16 közé. Afrika ismét gyenge volt, habár a hazaiaknak nincs okuk a szégyenkezésre, mert a "bafana-bafana" jól küzdött Mexikó ellen és sikerült megverniük Franciaországot. Utólag azért Ghána mégiscsak mentette az "emberiség bölcsőjének" becsületét azzal, hogy a legjobb nyolc közé jutottak, és nem voltak messze attól, hogy Uruguayt túlszárnyalva a világ legjobb négy csapata között találják magukat.
Az Amerikai Egyesült Államok csapatát mindenképpen csupa nagybetűvel kell említeni. Ismét kijutottak a világbajnokságra. És ismét megmutatták nekünk azt, hogy nem feltétlenül kell világsztárnak lennünk ahhoz, hogy szép eredményeket érjünk el. Ha mást nem is, a "Team-USA" egy valamit nagyon tud. Ez pedig a megalkuvás nélküli, végsőkig tartó küzdeni akarás, és tudás. Azt gondolom, hogy mi magyarok sokat tanulhatnánk tőlük. De ez elmondható akár Uruguayra és bizony-bizony Szlovákiára is. Hiszen északi szomszédaink sem a világsztárjaikról híresek. Ennek ellenére hatalmas csatában búcsúztatták a címvédő olasz válogatottat, majd a nyolcaddöntőben megszorongatták Hollandia nyakát is egy picit.
Na mindegy szóval a lényeg az, hogy küzdeni kell, becsülettel hajtani, nem megállni, a lelkünket is kitenni a pályára és akkor mindenki elégedett lesz. Nem várja el senki, hogy világbajnokok legyünk, vagy éppen azt, hogy megverjük Hollandiát vagy Spanyolországot. Nekünk szurkolóknak elég volna az is, hogy lássuk azt, hogy a srácok nem úgy mennek ki a pályára, hogy tök mindegy, vagy nincs esélyünk. Hajtani kell, küzdeni és ha ki is kapunk, akkoris tiszta lelkiismerettel mehetünk le a pályáról, hiszen mindent megtettünk, de sajnos jobb volt az ellenfél. Vannak dolgok amiket nem lehet tanulni, mert születni kell rá. De vannak dolgok amit igenis lehet. Ez pedig a küzdeni tudás.
Ettől függetlenül hatalmas öröm, hogy az Európa Bajnokság után ismét olyan csapat nyert, aki játsza a focit. Mert végtére is a foci egy játék vagy mi a fene. Gratulálunk Spanyolországnak, mert ha valaki akkor ők igazán megérdemelték a sikert.
Zárásképpen elmondható, hogy annak ellenére, hogy az afrikai vébé az 1990-ben Olaszországban rendezett után a második legkevesebb gólátlagot hozta, izgalmas egy hónapon vagyunk túl. Én már epekedve várom a következőt, ami Brazíliában lesz. De előbb 2012-ben EB. Remélhetőleg ott már végre mi is érdekeltek leszünk. De ha nem akkor Brazíliában már mindenképpen látni szeretném a fiúkat a pályán. És nem labdaszedőként. Addig is a dél-afrikai világbajnokság hivatalos dala.

2010. július 14., szerda

GPS folytatás!

Üdv néktek, nemes szamurájok! Megmondom őszintén nagyon tetszett a Yoda mesteres felvétel. Óriási volt, ígyhát rögtön meg is kerestem a Darth Vaderes verziót. Na az is sírós-röhögős! A Youtube-hoz annyit fűznék hozzá, hogy ha postoltok egy videót légyszivesek legyetek menteni a crazysamuraii csatorna kedvencei közé. Csak jelentkezzetek be Youtubera és mentsétek le őket. Ennyi! Szóval íme:

Hazaértem!

Igen megérkeztem végre valahára! Egy kis családi melón voltam pár napra rokonoméknál. A netet a telefonomról tudtam használni, és bár leszedtem rá a "Blogpress" alkalmazást, utólag kiderült, hogy bizony nem érte meg a 2,39 eurót amit kidobtam rá. Egyedül a farmvilles szart tudtam használni rajta, ahhoz elég volt a mobilnet csomag is, úgyhogy szabadidőmben csomót farmvilleztem. Innen is szeretnék szólni Andris, hogy légy már a szomszédom könyörgöm. Bónuszt kapok érte.
Ja lényegi rész! A Sony Vegasban azért nem tudtunk videósávot betölteni, mert nincs liszenszük a divx meg az xvid kodekre. Amelyek javítsatok ki ha nem így van, a legelterjedtebbek. Na mindegy. Szóval egy egyszerű átalakítással működik a dolog. Ez most azért lényeges, mert vége a vébének, és miután lejött az összes meccs, nekiállok egy videót vagdalni belőlük. Persze mindezt majd akkor ha nem lesz ilyen szájbavert meleg, mert most se gondolkodni nem tudok, se kedvem nincs semmihez, így ez a bejegyzés is kínszenvedés volt. :D
Estére ígérem, hogy összedobok valami érdekeset. Kérdezem, hogy fogunk valamikor találkozni ebben a hónapban?

2010. július 13., kedd

Assassin’s Creed Brotherhood

2010 első felének egyik legnagyobb dobása az Assasin's creed II a konzol és PCs piacon. A játék gyönyörűen kidolgozott grafikája, a korhű ábrázolás, a filmszerű játék történet és a 10 pontos szinkron nem véletlenül tette az egyik legjobb játékká, amit az Ubisoft készített. És méltán törhet a nagy sikerű GTA sorozat elé a raglistákon. Igaz az eladások elmaradtak a GTA sorozat legújabb darabjának eladási számától, de nem nagy mértékben. Ez köszönhető talán annak, hogy kevésbé nagy múltú a játék. Minden estre várható, hogy a harmadik, brotherhood-nak keresztelt epizód, hatalmas népszerűségnek örvendhet. Nagyok az elvárások is, és csak remélni merem, hogy a gyártó meg tud felelni ezeknek. Az máris egy jó pont, hogy nem kell éveket várnunk rá, mint általában a folytatásokra, hiszen már novemberben kézhez kaphatják a konzol tulajdonosok, a PC kedvelőinek még várniuk kell majd. Bár egy ilyen szintű játék már nehezen élvezhető a PCs monitorokon, és nehézkes lehet az irányítás is egy hagyományos billentyűzeten, nem is beszélve arról, hogy a grafikát hibátlanul valószínűleg csak az igen nagy teljesítményű gépek képesek futtatni.
Remélhetőleg a játék kevés hibája is javításra került az előző rész óta, nevezetesen az irányítás nehézkessége ( Ezio elég gyakran landolt az utca kövezetén, mert lassan reagált az egyes parancsokra, vagy egész egyszerűen nem azt csinálta, amit kellett volna).
Mindezzel együtt, nagy reményekkel várom a játékot. És akinek nincs konzolja, annak mindenképp ajánlom h addigra szerezzen be egyet ;) mégiscsak úgy az igazi.

És egy kis ízelítő a játékból:



Ren

Sokminden hiányzik a világunkból...

Sok minden hiányzik a világunkból, de sok jó és kedves ember azon van, hogy ezeket a hézagokat betömködje. Nem rég olvastam egy cikket, ami pont egy ilyen hiánypótlóról szól.
Mindenki tisztában van vele, hogy a GPS-ek fejlődnek és egyre elterjedtebbek. Viszont van egy rendkívül rossz szokásuk. A megadott alaphang, aminek kedvesnek, és lágynak kéne lennie, gyakran idegesítő és nagyon robot szerű. Egy nevesebb GPS gyártó cég most ez irányban próbál fejleszteni. Különféle hangsémákat gyárt, ami önmagában is dicsérendő, de olyan hangokon szólal meg a GPS, mint Dart Vader. És igen, végre az erő világosabbik oldala is megérkezett. Yoda mester is vállalta, hogy hangját adja egy sémához. Most őszintén tegye minden rajongó szívére a kezét. Ki nem szeretné, hogy a nagy Jedi mester közölje a helyes irányt, nem csak az erő szövevényes útvesztőin, hanem például az M7 autópályáról lefele hajtva is.





(az egyedi aláírásól pedig, nem rossz ötlet, de egyelőre még gondolkodom majd, hogy mi is legyen az)

Hozzá tenném még, hogy a pólóbolt lassan döcög. Minden esetre kitaláltam egy új mintát,amit ha minden igaz csütörtök délutánra tudok publikálni.

Ren

Újra itt!!


Halihó mindenkinek!

Úgy látszik mindenki nagyon elfoglalt most nyáron, de sebaj lesz még több szabadidőnk, meg olvasónk is!
Én is melózom (hála és köszönet érte Ren-szama kollégának) , mert így pénz áll a házhoz.Viszont kevesebb időm jut másra, pl a blogra is.
De sikerült megcsinálni a scannert, úgy hogy ahogy megbeszéltük olyan csütörtök délelőtt Ren-szama átugorhatsz a scannelnivalóval. Addig is egy kis ízelítő
<-----
Ja és mindenki használjon valami egyértelmüen rá jellemző, rendszeres aláírást, az enyém pl ez lenne:
Hujj-hujj-hajrá Magyarok!
Üdv: Szittya san

2010. július 7., szerda

Shogun 2: Total War

Krisztus urunk 2010. évének június havának 3. napján a Sega bejelentette a hatodik Total War fiókát. Az új csemete a 10 éve piacradobott méltán híressé vált nagytesó Shogun: Total War öcsikéje. Miután végighódíthattuk az ókori világot a Rome: Total War keretein belül, majd egy újracsomagolt Medieval-lel csatározhattunk a középkori Európában, meghódíthattuk a világot az Empire: Total War-ral, és Napóleon korszakát is megjárhattuk a nemrégiben piacravágott újdonsággal, visszatérésre kárhoztatnak minket a feudális Japán polgárháborús időszakába. Akár gondolhatnánk ezt valóban kárhozásnak és szenvedésnek, ám a játékról kiadott előzetes gameplay képek erősen rácáfolnak erre. Gyönyörű világ, hangulatos világ, változatos világ. Hiszen mégiscsak három a magyar igazság.
Az új Shogun-ban már tengeren is harcolhatunk, és a gyártók ígéretei szerint jóval több területet kell majd meghódítanunk ahhoz, hogy egyesíthessük a széttagolt országot, és sógunokká váljunk. No persze nem arról van szó, hogy 10 év alatt megnőtt volna a Japán szigetek területe. Inkább - feltételezem - az lehet a háttérben, hogy apróbb területi egységekre bontották a mélyen tisztelt alkotók a régi játékban használt térképet.
Én őszintén szólva már nagyon várom az új bútordarabot, hiszen számomra a feudális Japán világa, az egyik leghangulatosabb. Végre kicsit újratöltve, egy megcsinosított, profibbá változtatott játék keretein belül ismét átélhetek valamit az akkori Japán hangulatából.
Ami még talán lényeges lehet, hogy a játék intelligenciája fejlődni fog, illetve hatalmas súlya lesz ezentúl az időjárásnak és a terepnek. A játék elején kilenc klán közül választhatunk majd. Ezek után már "csak" annyi lesz a teendőnk, hogy újraegyesítjük Japánt a saját zászlónk alatt. Mi sem lehet egyszerűbb ennél.
Ha minden igaz a játék 2011 elején érkezik a piacra. Egy biztos: várjuk, mint' állat! De addig is nesztek itt a trailer.


A játékról kiadott előzetes gameplay képek megtekintéséhez ajánlom figyelemetekbe a Total War hivatalos oladalát.

És amit majdnem elfelejtettem: Csók a családnak!

Munkában


Üdv néktek! Nagyon sajnálom, hogy tegnap nem sikerült bejegyeznem semmit. Nem ment. Méghozzá azért nem, mert itthon munka van. Olyan munka, amit nem lehet elhalasztani. Van hátul egy szenesgödrünk, ami hozzákapcsolódik a házunkhoz. És mivel 20 évvel ezelőtt, amikor építettük a házat, nem szigeteltük le és nem betonoztuk be a gödör oldalát, a nagy esőzések alatt folyton beázik, és a gödör megtelik vízzel. Így beázik a házunk fala. Ezért most bepótoljuk a lemaradást és mindent megteszünk nagypapával és édesapámmal, hogy ez többször ne következhessen be. Ettől függetlenül persze ha lehetőségem nyílik rá, még este írok valamit. Lehetőleg még a meccs előtt. Tudjátok vb elődöntő. Dél-Afrika. Spanyolország-Németország. Már rohadtul várom, és nem tudom, hogy kinek szurkoljak. Nekem Hollandia döntőbejutásásval egy álom teljesült. Ennél már csak az volna jobb ha a derék magyar válogatottunk végre ismét ott lehetne a vb-n 1986 után. Túl sokat böjtöltünk.
No mindegy nem kesergek itt tovább, megyek ebédelni, meg dolgozni aztán ha az Isten is úgy akarja este még írok egyet ide. Csók a családnak!

2010. július 6., kedd

Mindenki a saját kultúráját

Kedvencem a vízipipa, ezt tudja aki ismer. A pipázás nem olyan, mint a dohányzás, bár a rajongók állítják nem olyan káros mint a koporsószeg, de sajnos tévednek. Élelmiszermérnök hallgatóként, egy laborban bevizsgáltuk egy halálrudacska és egy vízipipa kilélegzett füstjét. A mérés azt mutatta, hogy a dohány füst ugyan tartalmazott egy nagyobb mennyiségű kátrányt, a cigit egyben tartó papírból, ami kifejezetten káros. De a vízipipa füstje sokkalta nagyobb mértékben tartalmazott pl. nikotint, majdnem a mérgező szintig, és a szénből származó füst is nagy mennyiségben volt jelen benne. Tehát kedves hookah rajongók, be kell látni, hogy kedvencünk igen is sokkal ártalmasabb, mint a cigaretta.

De ki miért is vízipipázik? Sokan azért, mert egy remek közösségi elfoglaltság. Jó hangulatot teremt a félhomályos szobákban lustán keringő füst, egy jó beszélgetéshez. Megint mások magukban szeretnek pipázni, és elmélyülten gondolkodni a fodrozódó füstöt nézegetve. Én személy szerint karikákat szeretek fújni, ez adja számomra a pipázás értelmét. Tudom jól, hogy cigiből is lehet karikát fújni de az csak gyenge utánzata a sűrű pipa füstből fújt szabályos és sokáig a levegőben úszó karikáknak. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja meg elsajátítani a technikát. És egy házibulin is remekül lehet vele villogni. Mint elfogult vízipipás csak ajánlani tudom ezt az élményt.

És egy jó példa a karika fújás művészetére:

2010. július 5., hétfő

Perlik az Apple-t


Sorra indulnak a perek Amerikában az Apple ellen az iPhone 4 nagy botrányokat kiváltó konstrukciós hibája miatt.

A probléma az, hogy a telefon fémkerete egyben antennaként is működik: az egyik része a bluetooth-, gps- és wifijel vételét erősíti, a másik a 3G és a gsm kapcsolatért felel. Ha marokra fogjuk a telefont, elképzelhető, hogy egyszerre mindkét kerethez hozzáér a kezünk, rövidre zárva az antennákat, ami a jelerősség drasztikus visszaeséséhez vezet, extrém esetben akár a kapcsolat megszakadásához is.

Az Apple megoldása a problémára egyelőre annyi, hogy vásároljunk tokot a telefonhoz, vagy ne markolásszuk összevissza.

Először Texasban, aztán Kaliforniában és New Jerseyben gondolták úgy fogyasztói jogvédők, ügyvédek, és egyszerű vásárlók, hogy érdemes a bíróságon megtámadni a céget emiatt. A vádak között szerepel az amerikai szövetségi kommunikációs törvény áthágása, a garancia megsértése, tisztességtelen üzleti magatartás és a vásárlók megtévesztése.

Egyelőre homályos, hogy a probléma orvosolható-e szoftveresen, egy operációsrendszer-frissítéssel, vagy csak a telefon átépítésével - utóbbi azt is jelentheti, hogy az Apple-nek a bíróság kedvezőtlen döntése esetén ki kell cserélni az összes telefont, aminek a gazdája a hibára panaszkodik.

forrás: index.hu
Az eredeti cikkhez kattints ide!

Köszöntöm azt aki Csontos

Tisztelettel üdvözöllek Csonti! Abszolút mértékben meg tudom érteni a problémáidat. Sőt át is érzem, ráadásul meg is élem őket. A spanyoloknak tényleg mákjuk volt, de azért inkább Európa mint Dél-Amerika. Ettől függetlenül hajrá Németország vagy Hollandia. Innentől kezdve nekem mindegy, mert a két "nagy" hazacuccolt végre.

András amúgy tetszenek a rajzok, csak így tovább. Ami pedig a vasárnapi bulit illeti, eléggé szarul sikerült részemről, úgyhogy most éppen próbálok felgyógyulni. Lassan azért kezd belém visszatérni az élet.

Ja és bocsánatot kérek, hogy nem a "művészneveden" szólítalak. Lehet, hogy a valódi nevedet fogom használni ezután is. Ennek egyszerű oka abban rejlik, hogy kézenfekvő és azt szoktam meg.

Szóval csók a családnak, és egy kis érdekesség a következő bejegyzésben!

2010. július 4., vasárnap

HUJJ-HUJJ-HAJJRÁ!!!

Halihó mindenkinek! Bár Adrián san már temetne, jelzem: élek csak kissé elfoglalt voltam.
Hiába, az íjászat lefoglal meg hát egy Orosháza-Tótkomlós biciklitúra sem öt perc.
És persze dübörög a Foci vb! Elsőnek narancsban virító klumpás népség (értsd hollandok) veri el rendesen a nyomornegyedek nagyképű labdalzsonglőreit (értsd brazilok).Ezt követően az argentín válogatott kap egy hatalmas zakót, a fele árja-fele bevándorló felállású (mellesleg kiválóan futballozó) germánoktól. Viszont Paraguay-t sajnáltam...a lutris spanyol 'armada' (remélem a név hozza magát és ők is koppannak mint anno a spanyol király díszcsónak gyűjteménye) meg elmehet a fenébe!
Szóval amíg ennyi és még sok ezer más dolog kötötte le becses szürkeállományom...

Ja és a név nekem már megvan:
Ezentúl csak szólítsatok úgy:
Szittya san

És egy szamuráj is, ha már benne van a névben

Rajzok, csak hogy legyen az is...


Délutáni unatkozás közepette firkálgattam néhányat. Csak próbaként teszem fel és hogy gyűljön a bejegyzés. A scannelés nem a legjobb, de egy délutánnyi szenvedés árán csak ilyet tudtam kisajtolni a netbookomból, mivel a Toshibán windows7 van. Az meg nem kompatibilis az én ősrégi scanneremmel.

Am Ren-szama az én nevem lenne :D Mindenki kressen magának.

Végre nem vagyok egyedül

Örül a szívem, hogy végre nem egyedül követem ezt a szerencsétlen blogot, és ráadásul már nem csak nekem van bejegyzésem. Ez is valami. Úgy tűnik Gábor elvtárs jelentkezése továbbra is várat magára, de nem baj, addig is elvagyunk mi ketten.

Ami a különböző kis jövőben írandó cikkeket illeti,-(lásd Xboc Kinect)-gondoltam megpróbálom leírni azt ami számomra érdekes. Tehát azt tervezem, hogy a jövőben is ha találok valamiféle érdekfeszítő dolgot, azt megosztom a blog szerkesztőivel és esetleges követőivel. Ez egyrészt nagyon jó, mert így én is jól szórakozom,-hisz tudod-szeretek firkálgatni; másrészt ha valaki google-on keres valamit a mi cikkecskéinket is esetleg bedobhatja első oldalra, így ha valaki idetéved, akkor lehetséges, hogy meg is ragad nálunk, és máskor is olvas majd minket. Ez pedig-talán már mondanom sem kell-nagyon frankó lenne, mert ha van sok bejegyzés, és van sok olvasó, akkor lehet, hogy elfogadják a Google Ads jelentkezésünket is. Ami szintén fasza lenne, ha szabad így fogalmaznom.

Na szóval akkor jól állunk. Az ábrákat a pólókhoz majd akkor, amennyiben időtök engedi csinálgassátok. Majd én is megpróbálok érdemben hozzátenni, de ami engem illet megpróbálok minnél több bejegyzést készíteni, hogy szaporodjanak kicsit azok a bizonyos olvasók. PR-esen szólva lehetőségeim szerint megpróbálom futtatni az oldalt. Ti pedig dolgozgattok a konkrétumokon.

Amúgy ha van valami, amit érdekesnek találtok Youtube-on akkor azt mentsétek le a Crazy Samuraii csatorna kedvencei közé, illetve egy bejegyzésbe akár be is ágyazhatjátok. Annyi, hogy majd html kódban írjátok át a beágyazott objektumnál a szélességet 450-re, a magasságot pedig 270-re. Arányosítva így jön ki, és akkor legalább mindenki hasonló méretű ablakokat tesz közzé, és nincs az a káosz hangulat.

A jövőben pedig javasolnám a skypos konferencia beszélgetéseket, amennyiben van skype fiókotok adjátok meg a felhasználónevet, vagy e-mail-t és felveszlek benneteket. Én MSN-t ha egy mód van rá nem használok. Előre is köszi!

Lehet, hogy legközelebb csak holnap fogok jelentkezni, mert este osztálytalálkozó Baján, de ha van valami akkor írok. Addig is további szép napot és ha dolgoztok jó munkát!

Ja és ez a Ren-sama az én nevem lenne? És mi a túrót jelent?

Hová tünt gábor (igen Gábor, mert azt nem szereti)


Harmadik és egyben utolsó tagunk még nem jelenetkezett be. És sajnos ahhoz sem füzök sok reményt, hogy egyáltalán ránézett a blogra azóta, hogy létrejött a blog.

büntetésül ajánlom a Crazy Samuraii Dojo íratlan szabályai alapján a harakiri elkövetését. Igaz, így jövőben sem számíthatunk gábor kollégára, de így nem is fog minket zavarni :D

Kései beköszönés

adrián senpainak üzenem, hogy nem haltunk meg és egyéb, az íráskészséget befolyásoló baleset sem történt. A kihalásra a magyarázat egyszerűen annyi, hogy sok egyéb dolgom akadt. De most már minden elintézve és lezárva. Lehet neki kezdenei a munkához.

Hozzá tenném, alapvetően arról szólna a blog, hogy hogyan születik meg, és fejlődik egy kis webpóló bolt egy nagy világ márkává. (nagy tervek, de aki kicsiben kezdni az... ott is marad)

És még egy apróság, ha már honlap design kéne, javaslom, hogy klikkeljetek a " http://www.djuice.com/ " honlapot és ott is a (BANGIN') részleget. Na, ahhoz hasonló kéne sztem. Csak kerítsünk valakit aki megtudná csinálni, mert én nem.

A rajzokról pedig: valamikor a mai nap folyamán érkezik egy-kettő. A többi meg a jövőhéten várható. Igyekszem, de egérrel nem könnyű, de ha minden jól megy jövőhéten már akad egy kis plusz apró a párnám alatt és beszerzek egy digitalizáló táblát. Addig is peace és nyugalom.

Ren-sama <- sztem jó, de ha nem szólj :D ez a név jutott eszembe először.

U.I.: A kinet-ről pedig csak anyit, hogy még gyerek cipő nagyon, de az X-BOX360 at ajálnlom nagyon, nekem is az van. És elég jól fut ;) a kinet et pedig meg lehet venni hozzá egy év mulva is a a Microsoft kijavította a szoksásos és szinte már természetesnek vett hibákat.

2010. július 3., szombat

Xbox Kinect

A nyitó bejegyzésben leírt, társaim haldoklására irányuló megjegyzésemet poénnak szántam, ezért remélem nem történt semmi baj velük, mert úgy tűnik ismét én írok bejegyzést.

Szóval a lényeg az, hogy a Microsoft bejelentette az Xbox Kincect-et. Ez egy nem túl nagy méretű kiegészítő, amit bárki akinek elegendő pénze van megvásárolhatja és összekapcsolhatja saját Xbox konzolával. Megjegyzésként talán annyit, hogy a Microsoft szerint minden Xbox 360 konzollal kompatibilis.

A reklám szöveg így szól:
"A Kinect újszerű, forradalmi módon kelti életre a játékokat és más szórakoztató eszközöket – az egész test részt vesz a játékban. A Kinect nem használ vezérlőt, csak te vagy: a kezeid, a lábaid. Az egész olyan könnyu és természetes, hogy el is feledkezhetsz a technológiáról – a mindannyiunkban rejlo természetes varázslat lesz a lényeg. Ugorj bele a játékba, ennyi az egész!"


A jövőben tehát a játszadozás nem csupán a kanapén való tespedést jelenti. Itt bizony egész testünket mozgatnunk kell, mert mint az már tudjátok: "Mi vagyunk a vezérlők." Ettől függetlenül természetesen még mindig messze van a rendszeres testmozgástól, dehát ez is valami. A jövőben saját kézmozdulatainkkal irányíthatjuk fénykardunkat, kormány nélkül vezethetünk Formula 1-es autókat. A lehetséges felhasználási módoknak csak a képzelet szabhat határt.

2010. őszétől már itthon is kapható lesz, és egy valami biztos: Nekem nincs pénzem ilyen szarságokra, úgyhogy akinek van az vegye meg és próbálja ki, ha akarja.

Adrián

2010. július 2., péntek

Opening Ceremony

Üdvözlök minden kedves olvasót, akik természetesen még nincsenek, ezért inkább két szerkesztő társamat köszönteném kitörő örömmel, akik valószínűleg jelenleg is haldokolnak a rohadt nagy melegben. Mindezt természetesen úgy teszik, hogy másokat ne zavarjanak, éppen ezért engem ért az a "megtiszteltetés", hogy megnyissam a blogot.

Tehát Crazy Samuraii blogot ezennel megnyitom. Hurrá! Hallani nem hallom az üdvrivalgást, mert úgy vélem nincs is. De minden reményem és reményünk szerint - remélem nem sérti társaimat a királyi többes - ez változni fog, és a jövőben páran figyelemmel kíséritek majd itteni ténykedésünket.

Amiről szó lesz az bármi lehet gyakorlatban. Ami eszünkbe fog jutni, azt leírjuk. Ha találunk valami érdekeset a neten azt megosztjuk a nem túl népes olvasótáborral. Lehet ez közélet, játékok, filmek, sorozatok és könyvek, igen jól olvastátok könyvek is. Mert az a helyzet, hogy manapság sem ciki még olvasni. Na de mindegy, nem csűröm-csavarom tovább a dolgot.

Majd jelentkezünk! Csók a családnak!

ui.: Innen üzenem kedves szerkesztő-elvtársaimnak, hogy találjanak meguknak valamiféle blogger nevet, mert az András, Gábor és Adrián az olyan snassz. Nem?

Adrián voltam a bambuszerdőből!