2010. augusztus 30., hétfő

ideje lenne kezdeni, de legalább valamit csinálni


Hosszas várakozás után úgy döntöttem, hogy nem várok tovább. Nekikezdek a muhnkának magam, egyedül... magányosan. Nincs mit tenni :D

Na de ne búsuljunk. A többiek majd csinálnak, amit akarnak. Én meg már készítem a 'manga' sorozatot. Ime egy példa:

2010. augusztus 22., vasárnap

Azt a csirkefülit!!!...ez egy hosszú hét volt....

Na akkor vágjunk is bele....

Nah persze nem így ahogyan a képen vadul csápoló kelta elvtársak,de csak lazán, könnyedén. Hosszú hét volt ez, kifejezetten hosszú. azzal nem igazán fárasztanék senkit hogy szinte egész héten délelőttös voltam. Aztán jött a hétfő , mikor is egy remek ötlettől vezérelve vízipipa és sör alapú összeröffenést tartottunk az albérletben. Majd másnap menten munkába 5:40-re. Végül is 6:20-ra beértem....
Majd ugyanígy késleltettem érkezésemet csütörtökön ( egy héten kétszer, jó mi?), ám ekkor nem a társaság, a pia vagy a vízipipa, hanem a 4:30-as INTERCITY mosdójának telehányása vett rá erre. Apropó, mit is kerestem én a hajnali vonaton? Hát az osztálytalálkozómról igyekeztem át Szegedre, laza 3 óra alvással a tarsolyomban. Majd ezek után még szombaton várt egy íjászbemutató, amit le kellett valahogy szerveznem...és hát ahogy az lenni szokott, ami ilyenkor elromolhat az el is romlik (íj, kocsi, telefon...meg a lóversenypálya időzónája, ahol is a 15:40 valamikor 16:50 körül kezdődik...), de megoldottuk.
Bár tudom hogy, Ren kollégának egy mega-giga-szuper-hiper méretű posztot ígértem, de mivel a fárasztó dolgok felemlegetésétől még fáradtabb lettem (na meg másodjára írom meg, hogy verném a fülébe, mert kilépett a google fiókból...), és már unom kijavítgatni visszamenőleg az összes gépelési hibát, ezért most ennyi volt.
De azért fülelek ám...













Üdv: Szittya san

2010. augusztus 21., szombat

Országértékelő beszéd ország nélkül, avagy a trailer poszt

Szombat van, nemrég értem át Szegedre, és kellően fáradt vagyok ahhoz hogy egy jót aludjak. Viszont gondoltam egy megaposztba (igen egy olyan nagyon hosszúba)bele kéne önteni, hogy mi is történt velem mostanság, legfőképp ezen a héten. Ám mielőtt elhamarkodottan klaviatúrát ragadnék, eszembe jut, hogy a hétnek ám még nincs vége...és ha most elkezdek jajongani, meg sopánkodni akkor a föntiektől olyan vasárnapot kapok érte cserébe, hogy azt se tudom melyik fiókba tegyem....
Szóval majd holnap. Coming soon. Vagyis hamarosan a mozikban.

Üdv: Szittya san

2010. augusztus 11., szerda

Kezdőthet a munka

Az első nagy csalódásból magamhoz térve alaposabban is utána néztem, mi is az amit kölcsönbe kaptam. Egy olyan technikai eszköz, ami arra alkalmas, hogy a rajta írt jegyzeteket eltárolja és később azokat pontosan, a leírt formában tárolja. De direkt kapcsolatra alkalmatlan volt. Így nem tudtam használni a Photoshop-al, például.

Ezek után úgy döntöttem, hogy maradok az "A" tervnél, és elmentem megvenni egy digitalizáló táblát, ami lényegében nem más, mint egy nagy notebook tapipad tollal. Minden estre elmentem és megvettem, hogy folytatni tudjam a megkezdett munkáimat.Némi beruházás és talán sok bevétel, kitudja. Egyelőre még gyakorló fázisban van a használata, de igyekszem minél gyorsabban kitanulni, hogy tudjam tartani a határidőket.



A domainnel kapcsolatban pedig, kicsit lassabb folyamat, mint gondoltam. De szerencsére nem bonyolultabb. Az ígéretek szerint jövőhét elejére működő képes lesz.
Addig is megpróbálok pár honlap térképet összehozni.

Üdv, Ren

U.I.: Szittya-San, a Death Note-ot, légyszi töltsd le, Köszi :D

2010. augusztus 8., vasárnap

köszönjük Genius

A frissen kapott digitalizáló táblám bemutatása a genius tollából, csak nekünk magyaroknak...

"Néha ez nem igazán kényelmes, és / vagy a megfelelő húz körül a tábla-PC mindenhol szeretnénk a digitális megjegyzi, de a probléma régi, toll-és papír-stílusú notetaking, hogy be kell tölteni a felesleges idő fürkésző saját firkákat később Ez az, ahol az új termékek, mint a G-Note 7100-től Genius bejön, egy digitális tábla tároló 100 oldalnyi írott jegyzetek a pár toll is -, de ellentétben a hasonló eszközök, mint például az Aiptek MyNote , Cross Crosspads, vagy a Logitech io sorozat a tollak, amelyek megkövetelik a speciális felületen vagy a papír, ez lehetővé teszi, hogy írni a standard, mindennapi jogi párnaSzemüveg-bölcs 'szerzés felbontása 2000 LPI, 32 MB fedélzeti memóriával, USB csatlakozást XP és a Vista PC-k, és a mellékelt kézírás-felismerő szoftvertAzonnal, az 7100 kicsiben elad részére $ 160, amely magába foglalja az akkumulátort, hát tollat tippeket, a kezdő jegyzettömb, USB kábel, és egy szép, esetleg bőr-portfólió."

Azt hiszem, egyenlőre nem fogom tudni használni :D

A héten veszek majd egyet, ami tényleg az ami. Rá kellett jönnöm h ez nem olyan, mint amire számítottam, így kénytelen leszek venni egy olyat ami biztos AZ ami. Egy kis csúszás. De a csirkefül.com nemsokára életre kel, és ez is eredmény.

üdv, Ren

Meló,meló,meló....

Egy kis ízelítő a dolgosan telő nyári hétköznapokból.... a 2-es kórház konyhájáról, ahol dolgozunk ( és amelyhez hasonló főző- és mosókonyha egészen biztosan van a pokolban is csak ott nem 8 órás a műszak, meg emberekből készül a kaja...).
Két elszánt férfi küzd meg egymással ezen a rövidke felvételen. Fegyvereik azon tárgyak melyek más kezében egyszerű edényfedők vagy evőeszközök. De az ő kezükben halálos fegyverré válnak, aminek nem álhat ellen sem isten sem ember (sem félisten, titán, démon, vagy valamiféle gagyi sorozatban feldolgozott buzisra sikerült mitológiai alak....).Ők pedig összecsapnak hát gurulós székeikkel, melyek habzó szájú csataménként száguldanak ...blablablabla



Íródott Anno Domini 2010 augusztus havának 8. napján
Szittya san tollából